.

.
κλικ στην εικόνα

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ: ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΤΟ ΝΕΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΗ: ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Ο ΕΡΩΣ (εν συντομίᾳ)

Ο ΕΡΩΣ (εν συντομίᾳ)

———
Ο Θεός Ήφαιστος, κύριος και ρυθμιστής του Νόμου του Δημιουργικού Πυρός, και η Θεά Αφροδίτη, κυρία του Νόμου των Μορφών, είναι σύζυγοι, διότι οι μορφές δημιουργούνται και ζουν από το Δημιουργικόν Πυρ. Οι μορφές όμως χωρίζονται εις δύο κατηγορίες, εις αυτές που δέν έχουν κίνησιν, όπως τα αγάλματα ἢ τα κενά όστρακα, και εις αυτές που έχουν κίνησιν, όπως τα έμβια όντα.
Η Θεά Αφροδίτη έχει μίαν σχεδόν μόνιμον σχέσιν με τον Θεόν Άρην, κύριον του Νόμου της Κινήσεως, διά του οποίου και παράγονται οι μορφές που έχουν κίνησιν.
Η Θεά Αφροδίτη με τον Θεόν Άρην γεννά τον Έρωτα και την Αρμονία και όχι με τον θεόν Ήφαιστον, διότι:
Ο Έρως (όρος των Ορφικών, η Φιλότης του Εμπεδοκλέους) είναι η Δύναμις της πολυπλοκοποιήσεως διά της οποίας άναπτύσσονται και οι μορφές που έχουν κίνησιν και άρα ο Κόσμος γενικώς! Ο Έρως εικονίζεται ως νέος ο οποίος μονίμως παλεύει με τιον Αντέρωτα διότι ο Αντέρως είναι η Δύναμις της αποδομήσεως! Η μάχη δε αυτή είναι διηνεκής, στον Κόσμο και παντού, π.χ. μέσα στα ανθρώπινα κύτταρα, όταν κερδίζει ο Έρως ζούμε, όταν κερδίζει ο Αντέρως έρχεται η διάλυσις, η σήψις και ο θάνατος!
Επομένως: Μόνον μορφές με κίνησιν  έχουν Έρωτα, τουτέστιν τάσιν προς πολυπλοκοποίησιν, και Αρμονίαν, ήτοι τάσιν διά περαιτέρω αρμονικήν ανάπτυξιν! Τα αγάλματα δέν έχουν  έρωτα κι ούτε αρμονία, διότι έχουν μόνον την αρμονίαν που τούς έδωσε ο καλλιτέχνης!
Ο Θεός Ήφαιστος ευρίσκει τους δύο εραστές και τους περιβάλει με το χρυσό δίχτυ του που τούς κρατά ηνωμένους! Όμως όχι για πάντα! Αλλά για όσο το χρυσό δίχτυ θα υπάρχει! Το χρυσό δίχτυ θα λυώσει κατά την Εκπύρωσιν του Σύμπαντος και τότε θα χωρίσουν Αρης και Αφροδίτη, οπότε καιν οι μορφές που υπάρχουν στο Σύμπαν θα διαλυθούν καθώς όλα θα χωνευθούν μέσα στην πρωταρχική πυρίνη σφαίρα!!
———————